Porsche 718 RSK Replika

by Milan Bumba

Porsche 718 RSK byl další vývojový srupeň úspěšného závodného Porsche 550 A Spyder. Označení RSK, je rozděleno na „RS“ - RennSport (sportovní závody) a „K“ odráží tvar revidovaného zavěšení torzních tyčí pérování. V letech 1957 - 1959 bylo vyrobeno jen 37 kusů tohoto závodního speciálu a dnes se jeho cena šplhá do astronomických částek. Vzhledem k tomu, že promnoho zájemců zůstává originál Porsche 718 RSK nedostižným přáním, začaly některé specializované firmy vyrábět jejich repliky.

 

Pokud mám aktuální informace, tak v České republice se nacházejí pouze 2 kopie Porsche 718 RSK s agregáty použitými z klasického Volkswagenu "Brouk". Tyto vozy sice při své jízdě neohromují svým výkonem, jako původní originály, ale díky tomu, že byly vyrobeny již před více jak třiceti lety, mají dnes oba vozy registraci historického vozidla a jejich majitelé mohou na silnici do běžného provozu. Stříbrné auto můžete potkat v Praze a to druhé, černé, vlastní majitel v Liberci

Pokud byste o takový vůz měli zájem, tak ten stříbrný model je na prodej. i když je to jen dobrá kopie vzácného originálu, tak se dnes cena téta kopie šplhá k miliónu korun. V případě, ža byste o toto netradiční auto měli zájem, můžeme vám pomoci navázat kontakt s majitelem.

 

DSC5665
1500

autoprofi banner 468x60