6. Litvínovský Porsche sraz 2021

Ve dnech 4.- 6.6.2021 proběhl ji tradiční severočeský sraz Porsche, který pořádají členové našeho klubu, František Aul se svou rodinou a také Miroslav Balíček.

Litvínovský sraz Porsche je pořádán jednou za dva roky a střídá se pravidelně ob jeden rok s Českokrumlovským srazem Porsche.

Po minulém, velmi ceněném místu centra srazu, byl opět zvolen Cisterciácký klášter v Oseku, kde bylo pro účastníky zajištěno i velice zajímavé ubytování, které bylo přímo v klášterních celách.

DSC 0312Již v pátek odpoledne se sjelo značné množství účastníků, kteří opět využili možnosti se po nekonečně dlouhých měsících opět společně setkat. Pro společné venkovní posezení byl připraven prostorný stan a na dohled fungoval jak vyčep místního pivovaru Ossegg, tak i nabídka dobrého jídla na grilu, kdy někteří z účastníků si protáhli společné posezení dlouho do noci.

V sobotu ráno se účastníci setkání vydaly do Litvínova, kde probíhalo velké setkání historických vozidel, a po obědě všichni vyrazili do Karlových Varů, na prohlídku místních lázní. Zde ale setkání nepřálo počasí, kdy po celou dobu návštěvy lázní vytrvale pršelo. Nezbylo, než obsadit zastřešenou kolonádu a kavárny. Večer se většina zase vrátila do kláštera v Oseku, kde si zopakovali páteční večerní povinnosti ve stanu.

V neděli pak na účastníky čekala ještě prohlídka kláštera a návštěva muzea porcelánu a prodejny v Dubí, což některé také přišlo na nemalé peníze.

DSC0363
DSC0352
DSC0350
DSC0343
DSC0341
DSC0338
DSC0334
DSC0332
DSC0328
DSC0367

autoprofi banner 468x60