Jak najít ideální tažné zařízení pro vaše Porsche Cayenne - pevné, odnímatelné nebo sklopné?

Vlastníte SUV Porsche Cayenne a potřebujete často převážet větší náklad? Nejlepším řešením je vybavit ho tažným zařízením. Možná ale váháte, zda si vybrat pevné, odnímatelné nebo sklopné tažné zařízení. V tomto článku se podíváme na výhody a nevýhody každého typu tažného zařízení a pomůžeme vám najít ideální volbu právě pro vás.

Pevné tažné zařízení a jeho výhody a nevýhody

Pevné tažné zařízení je trvale instalováno na zadní části vozu. Jeho hlavní výhodou je vysoká nosnost a stabilita, můžete ho tak používat k tažení těžších nákladů. Pokud plánujete často táhnout vozík či používat nosiče kol na tažné zařízení, bude stacionární tažné zařízení tou nejlepší volbou. Pevné tažné zařízení je obvykle levnější než odnímatelné tažné zařízení nebo skryté tažné zařízení.

Nevýhodou pevného tažného zařízení je především horší vzhled vozu a omezená flexibilita. Pevné tažné zařízení prostě jen tak nesundáte, takže vám bude váš luxusní vůz hyzdit i ve chvíli, kdy tažné vůbec nevyužijete. Hrozí také větší poškození jiného vozu v případě, že do něho omylem nacouváte. Naopak výhodou je to, že vašemu vozu se pravděpodobně nic nestane. :)

Odnímatelné tažné zařízení a jeho výhody a nevýhody

Odnímatelné tažné zařízení odšroubujete v případě, že ho aktuálně nepoužíváte. To znamená, že vám nevyčnívá z vozu ve chvíli, kdy ho třeba půl roku vůbec nepoužíváte. Odnímatelné tažné zařízení je sice o něco dražší než pevné tažné zařízení, ale na trhu najdete i výrobky s výborným poměrem cena/výkon.

Nevýhodou odnímatelného tažného zařízení je limitovaná nosnost, takže bývá nevhodné k tažení těžkých nákladů. Další nevýhodou je poměrně složitá montáž a demontáž. Je k ní třeba trocha zručnosti a praxe.

Výhody a nevýhody sklopného tažného zařízení

cayenne-tazne-odnimatelneSklopné tažné zařízení není viditelné ve chvíli, když ho nepoužíváte. Zpravidla se skrývá za zadním nárazníkem nebo pod základním krytem. Sklopné tažné zařízení je vhodnou variantou pro řidiče, pro které je důležitý estetický vzhled vozu. Jeho další výhodou je vysoká nosnost, která se u kvalitních modelů blíží pevnému tažnému zařízení.

Sklopné tažné zařízení obvykle stojí o dost více peněz než pevné či odnímatelné tažné zařízení. Instalace sklopného tažného zařízení je obvykle složitější než instalace pevného tažného zařízení, proto počítejte nejen s vyšší pořizovací cenou, ale také s vyšší cenou montáže.

Vybírejte kvalitní tažné zařízení

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv druh tažného zařízení, vybírejte z kvalitních produktů prověřených značek. My máme výborné zkušenosti např. s tažným zařízením Westfalia. Tento německý prémiový výrobce poskytuje výbornou kvalitu za rozumnou cenu.