Už chystáme akce na rok 2023

by Milan Bumba

Ačkoli teprve začíná zima a mnozí majitelé sportovních vozů Porsche své miláčky ukládají na několik měsíců k zimnímu spánku, tak mi nezahálíme, a již připravujeme nové akce pro rok 2023, abychom se všichni mohli těšit na jaro roku 2023 a další společná setkání.

Jednou z prvních akcí roku 2023 pro majitele Porsche bude již 22.dubna 2023 pražské setkání majitelů Porsche, pod názvem ENGINE PORSCHE PRAGUE MEETING. Setkání se již po sedmé uskuteční na parkovišti obchodního centra POP Airport v Tuchoměřicích, na okraji Prahy, jen na dohled od letiště Václava Havla, kde je i krásnými klasickými automobily naplněná Engine Classic Cars Gallery. Sobotní program setkání teprve připravujeme, ale věříme, že pokud přijedete, tak nebudete litovat. Současně také nyní jednáme s komunitou PORSCHE108, zda by hned následující den, v neděli 23.4.2023 neuspořádali svůj tradiční Jarní Porsche výlet, který by byl volným pokračováním sobotního pražského meetingu.

Na léto pak již chystáme naši další klubovou účast na francouzské akci, závodech historických automobilů 24h Le Mans Classic. Předpokládáme, že právě v roce 2023 bude tato akce svým pojetím mimořádná, neboť tento závod bude oslavovat své stoleté výročí. Pokud máme informace, tak i v roce 2023 se chystá několik českých posádek přivézt své závodní vozy na start tohoto podniku, a tak bude vedle sledování jedinečných závodních automobilů z let 1923 až 1981 v plné rychlosti, a současně k tomu fandit i automobilům s českou vlaječkou na kapotě.

Podrobnosti o obou akcích, ale i dalších Porsche setkáních v roce 2023 budeme postupně zveřejňovat.

autoprofi banner 468x60