Soutěž o "Porsche piráta rakouských silnic 2021" - první piráty už znám

by Milan Bumba

Vzhledem k tomu, že Rakousko je prošpikováno radary měřícími rychlost, tak předpokládám, že někteří z účastníků letošního Porsche výletu do Apl, byli rakouskou policií lapeni a v následujících týdnech obdrží z Rakouska požadavek na příspěvek do pokladny rakouského ministerstva dopravy.

Samozřejmě, že s Porsche se nedá stále jet pomalu a mnohé padesátky v obcích, nebo osmdesátky v tunelech byly silněš omezující. Proto všichni, kteří dostanou po našem rakouském výletu tento docela drahý pozdrav z Rakouska, obdrží jako malou útěchu lahvičku šampusu Martini 0,7 litru. Ti, kteří dostanou těchto pozdravů dokonce víc, obdrží samozřejmě láhev litrovou.

Pro zařazení do této soutěže postačí oskenovat vlastní pokutu, vázanou na vaše Porsche dle SPZ a poslat ji nejpozději do 15.12.2021 mailem na info@porsche-club.cz,

Termín uzávěrky soutěže je dán proto, abychom vám výhru stihli poslat a vy jste si šampusem Martini mohli připít na úspěšný závět letošního roku.

Rakouská policie neměří rychlost jen pevnými radary u silnice nebo projíždějícími auty s radary. V poslední době odstavují u silnice i běžná neoznačená auta včetně nenápadných dodávek, která měří rychlost přes radar zadním oknem.

Radar-3
Radar-2
Radar-1

Je paradoxem, že první piráti rakouských silnic, přistižení rakouskou policií při rychlé jízdě nad limit, při našem poršáckém výletu do Alp, byli naši hosté s historickými automobily. Samozřejmě, oby dva jsou automobilový závodníci, takže mají rychlost v krvi, takže podpora rakouské policie částkou 30 a 25 €uro je z jejich strany chválihodná. Oba jeli těmi nejpomalejšími vozy z naší více jak dvacetičlenné skupiny.

Jaroslav Prášek jel s historickým Mercedesem 170 SD (1950) a František Bauer jel s prototypem závodního vozu Tatra 77 V (1933). Oba si vysloužili a také obdrží slíbenou lahev šampusu MARTINI.

    DSC 0722Mercedes 170 D

 

autoprofi banner 468x60