Poslední informace před výletem do Rakouska

by Milan Bumba

Samozřejmě, že platí celý plánovaný program našeho společného klubového výletu do Rakouska, včetně půlhodinového svezení po automobilovém okruhu Salzburgring.

Program našeho rakouského výletu najdete nezměněný ZDE. Možná jen, že se budeme řídit podle počasí a pondělní plánovaný Grossglockner uskutečníme již v neděli, kdy by mělo být nelepší počasí.

Autodrom Salzburgring je pro nás vyhražen v čase 13:30 - 14 hodin. Jiný čas nebude možný. Účastnický poplatek za auto je Eur 70, který bude splatný hotově na místě. Přímo na okraji autodromu je restaurace, kde bude možné poobědvat.

V současnosti začíná opět v Rakousku i u nás v České republice díky Covidu pomalu přituhovat. Při vstupu z ČR do Rakouska musí obyvatelé ČR disponovat dokumentem o bezinfekčnosti v předepsané podobě, a to buď dokumentem  o očkování,  nebo dokumentem o uzdravení z onemocnění covid-19 nebo dokumentem  o negativním testu na covid-19 (tzv. princip “3G”). Pokud disponují jedním z těchto dokumentů, nemusí vyplňovat před vstupem do Rakouska  online registrační formulář. Podmínkou uplatnění těchto pravidel  je, že cestující dlouhodobě pobývá v ČR, kterou Rakousko považuje za zemi s nízkým epidemiologickýcm rizikem,  nebo v jiné nízkorizikové zemi a v posledních 10 dnech nepobýval v žádné rizikové zemi.

Možná, že pokud některý z těchto požadovaných dokumentů nemáte, že projedete nepozorovaně hranicemi, ale rozhodně bez těchto dokumentů nebudete obslouženi v žádné rakouské restauraci. Restauratérům totiž hrozí za přehlížení kontroly vysoké pokuty.

Prosím, abyste se vybavili dostatkem hotových Eur, neboť ubytování a stravování v Rauris se bude platit hotově. V rámci covidové ochrany je naše akce brána jako soukromá akce u Petra Holana.

Jinak vše platí jak je napsáno a věřím, že se v Rakousku setkáme a prožijeme společně krásný prodloužený víkend.

Těšíme se na vás.

Milan Bumba i Petr Holan

autoprofi banner 468x60