Ušetřete sjednáním havarijního pojištění na internetu

by Super User

Havarijní pojištění je druh dobrovolného pojištění motorových vozidel, které může pokrýt škody v na našem autě a jeho vybavení v případě krádeži, zničení nebo poškození.

Havarijní pojištění má mnoho výhod

Vzhledem k tomu, že je havarijní pojištění dobrovolné, není tak často sjednáváno jako povinné ručení, které je naopak nařízeno zákonem. Je však vhodné si jej sjednat, protože jen tak dokážete pokrýt případné škody, které vzniknou na voze a jeho vybavení. Ke zničení či poškození může dojít také kvůli povětrnostním vlivům či spadlým stromem v důsledku bouře.

Sjednejte si havarijní pojištění online

Havarijní pojištění si můžete sjednat na pobočce pojišťovny, u pojišťovacího makléře. Chcete-li však ušetřit čas i peníze, měli byste využít srovnání havarijního pojištění. Díky online kalkulačce si doma či v kanceláři u počítače můžete najít pro vás nejvýhodnější nabídku. Cena havarijního pojištění se odvíjí od značky, modelu a stáří vozidla, přibližné hodnoty vozu, také podle věku a historie řidiče. Svou roli hraje i jeho bydliště. Rovněž je důležité, za jakým účelem je vůz využíván. Jinou cenu bude mít auto taxi a jinou rodinný vůz.

Nejlevnější havarijní pojištění vám pomůže najít online kalkulačka. Mnoho pojišťoven za sjednání havarijního pojištění online nabízí nejrůznější výhody a slevy. Další slevu můžete obdržet v případě, že si havarijní pojištění sjednáte s dalšími produkty.

Jaké má havarijní pojištění výhody?

Vlastnit vozidlo je radost, protože můžete cestovat kam potřebujete a kdykoliv potřebujete. Vědomí řidiči znají hodnotu toho, že jsou v klidu a v bezpečí. Proto je tak důležité mít dobré havarijní pojištění s krytím, na které se můžete spolehnout v každé situaci. Jaké má havarijní pojištění výhody?

Nemusíme se bát, že by v případě, že vám neznámý pachatel poškrábe auto na parkovišti, nikdo neuhradil škody. Ta je hrazena z vaší pojistky a v případě nahlášení škodné události dojde k pojistnému plnění. Rovněž drobná dopravní nehoda, kdy musíte nechat auto opravit, nezatíží váš rodinný rozpočet. Pokud dojde k totálnímu poškození vozu, jeho likvidace bude rychlá a efektivní. Při krádeži vozu vám výplata odškodného umožní koupit si nový vůz či zcizené vybavení. Nikdy nevíte, co se vám může s vozem stát, proto nepodceňujte náhodu a sjednejte si havarijní pojištění online.

Na co se zaměřit při výběru havarijního pojištění?

Každý řidič je jiný, má specifické auto a má svůj vlastní styl jízdy. Totéž platí pro pojištění. Ne každé vybrané havarijní pojištění bude vhodné pro každého, rozsah by však měl nejlépe odpovídat individuálním potřebám.

Můžete vzít v úvahu mnoho faktorů, ale věk vozidla přesně určuje vaše očekávání. Opravy nového vozu v autorizovaném servisu podléhají záruce na údržbu od výrobce. V ostatních případech si můžete vybrat jinou odbornou dílnu. Pro starší auto je důležitější riziko krádeže vozu a doplňků. Pro rodiny s dětmi bude důležité mít uzavřeno pojištění pokrývající autosedačku nebo zavazadla. Různé potřeby však lze vyřešit výběrem vhodných parametrů havarijka. Dostupnost mnoha variant tohoto pojištění výrazně usnadňuje optimální výběr mezi rozsahem pojistky a cenou, která je pro zákazníka přijatelná ve vztahu k vlastněnému vozidlu.

autoprofi banner 468x60