Německé hodinky - preciznost a kvalita

by Super User

Navzdory skutečnosti, že německé hodinky nejsou tak populární jako jejich švýcarské nebo japonské protějšky, má tato země dlouhou hodinářskou tradici a každý rok dokazuje, že může sebevědomě soutěžit o titul nejlepších hodinek na světě. Přesvědčte se sami.

Německé hodinářství

V roce 1998 se společnost POINT tec Electronic GmbH spojila se slavnou německou leteckou společností Lufthansa. K této dvojici se přidali také Junkersovi, dědici tehdy populárního leteckého inženýra. Tento symbolický okamžik byl poctou Hugovi Junkersovi a od té doby byla po něm pojmenována pečlivá řada německých hodinek.

Když píšeme o německém hodinářství, nelze nezmínit město Glashutte. Toto kultovní město se stalo hlavním městem německého hodinářství. Existuje více než tucet manufaktur vyrábějících německé hodinky a hodinářská společnost A. Lange & Sohne - společnost, která se navždy zapsala na stránky německé historie.

Hodinky Zeppelin - inspirované letectvím

Jednou z nejpopulárnějších německých značek je Zeppelin. Pod tímto názvem si pořídíte bohatě zdobené hodinky pro ženy a muže, které potěší svým neobvyklým zpracováním. První model hodinek Zeppelin byl uveden na trh v roce 2002. Klíčovou roli v tomto procesu sehrál Ferdinand Graf von Zeppelin, průkopník v letectví, tvůrce vzducholodí a vlastník továren vyrábějících motory a dalších produktů. Pouzdra zdobí nejen umělecké funkční hodiny a stylizovaná písma, ale odpovídají také současnému designu. Každé hodinky Zeppelin mají navíc na ciferníku logo značky (vzducholoď) zatímco záruční listy jsou stylizované jako cestovní lístky.

Hodinky Junghans – nejstarší hodinky v německé historii

Tuto ikonickou značku není třeba nijak představovat. Junghans je jednou ze značek, které jsou na hodinářském trhu přítomny nejdéle, protože svou činnost zahájila v roce 1861 výrobou budíků. Výroba kapesních hodinek začala až v roce 1903. Důležitým okamžikem v historii značky byla výroba rádiem řízených a solárních náramkových hodinek. Junghans byla první společností, která navrhla hodinky, které absorbují rádiové vlny přes safírový krystal.

Hodinky Iron Annie – pro milovníky letectví

Hodinky nesoucí logo značky Iron Annie jsou vyráběny v německých manufakturách, ve kterých se vyráběli obři jako Zeppelin a Junkers. Název hodinek „Iron Annie“ přímo odkazuje na transportéry Junkers JU52, které Američané běžně označují jako Iron Annie. Kromě spolehlivé kvality jsou hodinky Iron Annie také vysoce estetické. Každé z hodinek díky retro stylu působí dojmem cestování v čase. Barvy i vzory odkazují na hodinky z doby před lety a charakteristická struktura koženého řemínku jim dodává vintage charakter.

Hodinky Boss - téměř stoletá tradice

Každý, koho móda zajímá co nejméně, ví, že značka Hugo Boss svým elegantním a praktickým oblečením dobyla módní trhy z celého světa. Jejich sortiment zahrnuje také skvěle vyrobené hodinky. Historie značky se začala psát již v roce 1924. Hugo Ferdinand Boss zahájil podnikání, které netrvalo dlouho kvůli hospodářské krizi, která ho přinutila zavřít svou krejčovskou dílnu. Značka Hugo Boss nevyrábí hodinky sama, ale je jejich hlavním designérem. Partnerem, který vyrábí tyto neobvyklé pánské hodinky, je další známá značka - Movado. Švýcarský výrobce na základě vzorů vytvořených společností Boss vždy věnuje velkou pozornost detailu.

autoprofi banner 468x60