Byli jsme nakoupit v Outeltu.

by Milan Bumba

Jarní Porsche Prague Meeting v Tuchoměřicích jsme museli díky koronaviru přesunout na podzimní termín 10.10.2020. Bohužel i v tomto datu nám náš "činský bratr" zhatil plány a mi museli i podzimní sraz Porsche nadobro zrušit, ale ...

Vzhledem k tomu, že díky zrušenému srazu Porsche jsem měl volný víkend, tak jsem se v uvedeném datu vydal s dcerou do Prahy na výlet, aby si v Premium Prague Outlet Airport v Tuchoměřicích udělala alespoň malý nákup. Zbyly nám totiž z Outletu slevové kupóny, které nám obchodní centrum připravilo s předstihem na plánovaný sraz.

Po 10 hodině jsme zaparkovali v krytém parkovišti Outletu a koho nevidíme že tady již stojí. Dvě Porsche členů našeho klubu. Také se vydali s manželkami na malý nákup. Náhoda. Alespoň jsme se z dvoumetrové vzdálenosti pozdravili a prohodili pár slov přes roušky.

Během hodiny přijelo dalších osmnást vozů Porsche, jejichž majitelé si také vyjeli na sobotní nákup. Neuvěřitelná náhoda. Vzájemně jsme se pak několikrát potkali v outletové kavárně, restauraci i v Engine Classic Cars Gallery. Ostraha outletu ale pečlivě dbala na správné rozestupy všech návštěvníků a společné nesrocování se, pokud to není rodina. Naštestí jsme se shodli, že majitelé Porsche v našem klubu jsou vlastně jedna veliká rodina, takže ...

Nějaký cizí strejda, co šel po parkovišti okolo našich vozů, měl připomínku, že je to podezřelé, když tady stojí na parkovišti 20 Porsche a hromadné akce jsou přeci vládou zakázané. Tak jsem jej požádal, ať přepočítá na parkovišti outletu všechny peugeoty, bmw, nebo škodovky a uvidí, že jich je tam mnohonásobně víc a také to není žádný jejich značkový organizovaný sraz. Prostě náhoda, a basta.

Odpoledne jsem pak s dcerou přejel na zámek Zbyroh, kde jsem měl již od jara objednaný pokoj. A světe div se, zase jsem tam náhodou potkal několik přátel s Porsche. Měli stejný nápad, i přes zrušený sraz, zajet si zámek Zbiroh. Svět je prostě malý a lidé se potkávají i když vlastně díky vládnímu nařízení nesmí. Dali jsme si (samozřejmě do dvacáté povolené hodiny) společnou velmi chudou večeři po vzoru Františka Josefa I.. Dostali jsme polévkový vývar, vybírali jsme morek z kostí a nakonec nám dali sníst mhovězí maso z té polevky. Nakonec nám předhodili kousek štrůdlu. Prý to Franc Josef 1. miloval a němci tomu říkají Tafelspitz. Pak šlo vládou povolených 9 lidí + průvodce na zajímavou večerní prohlídku zámku. Po prohlídce již všichni vyrazili spořádaně spát, aby se pan Prymula nezlobil, ale v zámeckých chodbách nějak zabloudili, až se všichni potkali u mne na pokoji, dokonce s lahvemi vína v rukou, které měli nachstané na svůj šláftruňk.  Byla to opět veliká náhoda. Tak jsme se na chvíli u mne na pokoji zakeceli a oni mi ještě ujídali z mého malého občerstvení, které jsme si vzal na večer z restaurace k televizi. Nebylo nás pane Prymulo víc jak 10 a v časných nedělních horinách jsme šli spinkat. V něděli dopoledne jsme se potkali u snídaně a pak se rozjeli domů.

Žádný Porsche sraz jsme ale opravdu neměli.

DSC0263
DSC0277
DSC0276
DSC0271
DSC0273
DSC0266
DSC0270
DSC0265
DSC0344
IMG3281

autoprofi banner 468x60