XIII. Královéhradecké Porsche setkání * 18. - 19. 5.2024

Letošní Královéhradecké Porsche setkání bylo přeneseno do Benecka v Krkonoších, kde se setkáme s více jak stovkou klasických Porsche z Polska.

V sobotu 18. května 2024 se budeme sjíždět od 10:00 hodin v obci Benecko, na parkovišti P1, které bude vyhrazeno celé pro náš klubový Porsche sraz. Hned vedle parkoviště je příjemná restaurace Skalka, kde si budete moci dopřát občerstvení a oběd.

P Series 1Po 11:00 hodině se na uvedené parkoviště začnou postupně přijíždět klasické automobily Porsche z Polska, které v ten den pojedou turisticko-orientační P-Series Rally, startující v polské Jelení Hoře. Očekáváno bude asi 120 klasických automobilů Porsche, modelů 356, 911, 912, 914, 924, 928, 944, 968 až po Boxster a Cayman. Polští přátelé budou mít v Benecku přestávku na oběd. Přibližně po 90 minutách budou pokračovat v další cestě, která je dovede zpět do Jelení Hory.

V odpoledních hodinách, až polští účastníci P-Series Rally odjedou, je domluvena možná návštěva soukromého motocyklového muzea JAWA, které je věnováno z velké části terénním motocyklům a v Krkonoších několikrát pořádané terénní motocyklové Šestidenní. Motocyklové muzeum je jen v 6 kilometrů vzdálené z Benecka, v obci Dolní Štěpanice, směr Jílemnice.

P 1965Na večer se sjedeme v Hančově boudě na Benecku ke společnému posezení. Setkáme se zde s bývalým automobilových jezdcem Arnoštem Neubauerem, který byl v sedmdesátých a osmdesátých letech spolujezdcem Tomáše Hanka v automobilových soutěžích s automobily Škoda 110 L Rallye a Škoda 130 RS. V roce 1998 si Arnošt Neubauer nechal upravit Porsche 911 z roku 1965 na závody do vrchu a stal se velmi úspěšným jezdcem v seriálu Národních závodů historických automobilů do vrchu, ale cenné body sbíral i na Evropských kopcích. Závodil až do roku 2006, kdy oslavil 65 narozeniny. Nyní žije velmi často na Benecku.

Kdo bude mít zájem v Benecku přenocovat, tak několik volných pokojů je přímo v Hančově boudě (www.hancovabouda.cz), ale při její obsazenosti je v okolí mnoho dalších penzionů a hotelů, kde určitě volnou postel najdete.

BENECKO

PrehradaV neděli 19.5.2024 dopoledne je naplánovaný výlet do Špindlerova Mlýna. Účastníci, kteří přenocovali na Benecku se sjedou v 9:30 hodin na již ze soboty známém beneckém parkovišti P1.

V 10:00 hodin dopoledne se setkáme s dalšími účastníky nedělního výletu (kteří nespali na Benecku) ve Vrchlabí, na parkovišti u Hotelu Pivovarská Bašta.

Následně společná jízda směr Špindlerův Mlýn, se zastávkou na Labské přehradě.

BoudaPoté odjezd směr Špindlerův Mlýn. Dále již bude na vás, zda zůstanete ve Špindlerově Mlýně a prohlédnete si individuálně město.

Můžete ale pokračovat ještě dál, až téměř na vrcholky Krkonoš, k hotelu Špindlerova bouda (do výšky 1208 metrů nad mořem), kde si budete moci dopřát sice drahý, ale zasloužený oběd. Vjezd na Špindlerovu boudu je v současnosti mimořádně zdarma povolen (než to KRNAP zase z ekologických důvodů zakáže). O to dražší je nahoře U Špindlerovy boudy parkoviště (300 Kč za auto), ale stojí to zato! Už jste byli v České republice autem někdy tak vysoko?

Samozřejmě zde v tomto turistickém centru počítejte s vyžšími náklady s tradiční českou vysokohorskou přirážkou - jak pakoviště, tak i za oběd v jakokoli hotelové restauraci budete jako turista náležité oškubáni za výrazně předražený servis. Jednou za čas si to ale přeci můžeme dopřát, když máme PORSCHE.

Po obědě již rozjezd k domovům, případně místní horská procházka, nebo ještě individuální zastávka a prohlídka Špindlerova Mlýna.

 

 

 

 

 

 

 

autoprofi banner 468x60