Aktuální informace pro účastníky Ferdinand Porsche Festivalu

by Milan Bumba

Letošní Ferdinand Porsche Festival bude mít hlavní program v sobotu 3.9.2022, kdy si připomeneme již 147.narozeniny Ferdinanda Porsche (*3.9.1875), ale vzdálenější účastníci mohou přijet do Liberece již v pátek 2.9.2022.

Pátek 2.9. 2022

Program setkání v pátek začíná cca v 17:00 hodin odpoledne a to v liberecké restauraci Beer Warehouse, kterou najdete v Liberci. na ulici Hanychovská 328. Dáme si tam společně výbornou večeři a posedíme v družném rozhovoru dlouho do noci. Nebojte se, restaurace Beer Warehouse disponuje dostatečně velkým parkovištěm, ale je z centra města je dostupná i libereckou tramvají č. 3 směr Horní Hanychov (jízdenka v ceně 30,- Kč se dá zakoupit u řidiče), kdy doporučujeme vystoupit na zastávce Staré pekárny, odkud je to pouhých 200 metrů zpět. Poslední tramvaj jede zpět do centra ve 23:05 hodin, ale nebojte se, velice rádi vás na vaše ubytování po Liberci rozvezeme. Restaurace Beer Warehouse má vlastní malý pivovárek s "Kusem piva".

Screenshot 2022 08 28 at 22 20 06 Liberec

kqMBtZ
2018-04-14

Sobota 3.9.2022

Program ve Sportovním areálu Vesec, v Liberci začíná od 10:00 hodin. V rámci ještě posledních probíhajících ranních příprav vás žádáme, abyste přijížděli nejdříve až v 9:30 hodin, abyste se nám tam ještě nepotkávali s technikou, která bude areál vybavovat vším potřebným.

Účastnický poplatek pro přijíždějící automobily do areálu Vesec bude 500 Kč / auto, bez ohledni na to, kolik bude ve voze pasažérů. Z této částky se hradí pronájem areálu a celý program v areálu Vesec.

Členové klubu (po předložení platné klubové karty u klubového stanu) obdrží volný vstup do VIP Cateringu, kde pro ně bude zdarma k dispozici občerstvení, včetně dobrého oběda) Rodinní příslušníci členů klubu budou mít možnost si vstup do VIP Cateringu přikoupit za cenu 200 Kč / odobu, sníženou z celkové ceny 400 Kč o 50%.

Pro letošní rok jsme se rozhodli rozdělit přijíždějící vozy Porsche na vzduchem a vodou chlazené. Jsem zvědav, zda se nám to podaří.

Areál FPF 2022

Co se bude v areálu Vesec během dne dít, najdete v následujícícm programu, který bude ještě doplňován upozorňováním moderátory.

Při příjezdu do areálu si s vaším svolením vybereme zajímavá auta a moderátoři vyzpovídají majitele, jak o jeho autě se kterým přijel, tak i o něm samotném, proč právě jezdí ve voze Porsche.

V průběhu dne bude probíhat několik soutěží, jakoé například o nejhezčí Porsche v barvách Martini, o nejstarší Porsche, nejzajímavější Porsche vybraných modelů ale třeba se také budete moci zapojit do soutěže o co nejrychlejší výměnu kola vozu Formule1 a pod.

Po celý sen bude hrát reprodukovaná hudba a od 13:00 hodin nám zahraje místní hudební skupina PŘEHMAT, která hraje Rock and Roll 60. a 70. let.

Samozřejmě, ze nebudou chybět ani měření ukázkové jízdy pravidelnosti, kde nedostanou cenu ti nejrychlejší, ale ti, kteří 2 měřené jízdy dosáhnou pokud možno ve stejném čase.

Program ve Sportovním areálu Vesec zakončíme přibližně v 17:00 hodin, abyste měli čas si zajet na hotel a chvíli si odpočinout.

Program FPF 2022

Od 18:00 hodin vás ale již budeme očekávat opět v restauraci Beer Warehouse (Ne v restauraci Stadion), kde pro nás bude připraven místní klub, kde budeme mít klid a prostor pouze pro sebe.

Na sobotní večerní raut se bude na místě v klubu Beer Warehouse vybírat 200 Kč / osobu (cena dotovaná klubem). Veškeré pití si budete hradit sami.

Proběhne zde beseda z významným motoristickým fotografem a moderátorem Martinem Strakou, případně s některými závodníky a zajímavými lidmi. Možná promítneme i nějaký zajímavý film.

Kdo přijede autem, ten bude moci své auto ponechat do neděle bezpečně v areálu restaurace. Ráno vás tam po dohodě z hotelu dovezeme. Nebo můžete do Beer Warehause přijet taxikem, případně tramvají (viz info v pátečním programu).

Screenshot 2022 08 28 at 22 50 28 beer warehouse liberec Hledat Googlem

Neděle 4.9.2022

V neděli v 9:30 hodin se společně sjedeme na parkovišti obchodního centra GLOBUS (až v zadní části parkoviště), kde si v místní restauraci můžete dopřát snídani mnohem lepší a levnější než na hotelu (pokud ji nemáte v ceně ubytování).

V 10:00 hodin společně odjedeme na prohlídku nedalekého Hradu Grabštejn (asi 25 km), který byl do devadesátých let ve vlastnictví armády a v posledních letech díky dobrovolníkům opět povstal z trosek.

V 11:00 hodin - prohlídka hradu Grabšejn

grabstejn-placatejsinpu
sal-predku
salon-nadlesni
pano1
55182
img-1281

Po prohlídce a případném občerstvení v Hradní krčmě (nelze zde platit kartou) se rozjedeme k domovům.

 

 

 

 

 

 

 

 

autoprofi banner 468x60