1. Jesenický Porsche sraz se vydařil.

by Super User

Jeseník 01Minulý víkend 2.8.- 4.8.2013 se uskutečnil 1.Jesenický Porsche sraz v Hotelu Zlatý Chlum v České Vsi u Jeseníku a účast byla překvapující.

Předem bylo nahlášeno asi 15 vozů značky Porsche především skalních členů Porsche Classic Clubu ČR. Program byl plánován od pátku pro ty vzdálenější účastníky až do neděle, počasí na víkend bylo objednáno slunečné a teplé a tak jsme s napětím očekávali kolik vozů Porsche se nakonec do Jeseníku sjede.

Jeseník 02V pátek pozdě odpoledne za vedra téměř 35 stupňů začali přijíždět první účastníci. Jako první dorazil Láďa Štěpánek se svou 911 a poslední již za tmy Plzeňáci také s 911, celkem se nás v pátek večer sjelo 8 vozů Porsche. Po dobré večeři a nějakém tom pivku jsme si sedli ven na zahrádku, kde již konečně přestalo pařit sluníčko a probrali jsme plány dalšího dne. Kolem půlnoci jsme se všichni s očekáváním, kolik se nás to v sobotu sjede odebrali do postele.

V sobotu ráno jsem byl mile překvapen, když před desátou hodinou dopolední jsme měli registrovaných 26 vozů a další ještě dorazili, takže celkem jsme se dostali na číslo 29 vozů Porsche ( několik 911, 944, 914, Boxter cabrio a také dvě 356 ) a k tomu ještě 2 Mercedesy cabrio spolu s Porsche 911 ze Šumperka, kde nám majitel přivezl ukázat stříbrnou 356, o které již byla zmíňka na klubových stránkách, že byla v lednu viděna v Šumperku. Jelikož bylo nádherné slunečné počasí

Bernie dorazil z Hradce se svým Porsche Spider 550 (to ještě netušil jaké počasí ho čeká v něděli při přejezdu Červenohorského sedla).

Před jedenáctou hodinou se naše kolona přesunula na Jesenické náměstí kde jsme naše krásné vozy nechali na obdiv místním a sami jsme s si dali kávu a zmrzlinu a nebo jen tak prošli náměstí, někteří účastníci byli v tomto kraji poprvé.

Jeseník 03Ve dvanáct hodin jsme se vyjeli na spanilou jízdu směr Rejvíz, Zlaté Hory, Vrbno pod Pradědem, Karlova Studánka a dále na Hvězdu a nahoru směr Praděd až na parkoviště u Ovčárny, na Hotelu Figura byl naplánovaný oběd, trošku jsme jim to zkomplikovali, protože dle odhadů bylo nahlášeno 30 - 40 účastníků a okolo 20 aut, ale nakonec nás bylo na oběd 63 lidí, díky obětavé paní provozní se ale vše zvládlo a oběd dostal každý. Po obědě jsme dali volný program na prohlídku okolí, někteří borci dokonce vyběhli nahoru na Praděd a dolů sjeli na koloběžce, část naší výpravy sjela dolů zpět do Karlovy Studánky, kde jsme se všichni sešli v půlpáté k ochutnávce u pramene místní minerálky. Potom jsme vyjeli zpět směr Jeseník Lázně, kde jsme si udělali společnou procházku lázeňským parkem kde je možno absolvovat venku Priessnitzovi procedúry, někteří vyzkoušeli na vlastní kůži (spíše nohy), po procházce a výhledu od sanatoria Priessnitz do údolí Jeseníku, jsme se vydali zpět na Hotel Zlatý Chlum, kde nás čekalo večerní posezení s grilováním, kde potom někteří sklaní Poršisti vydrželi téměř do tří do rána.

Jeseník 04V něděli ráno jsme navštívili Veteran muzeum v České Vsi a vyrazili přes Červenohorské sedlo směr Kouty nad Desnou, kde byla plánována prohlídka přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Vypadá to, že jsme si ovšem slunečné počasí vybrali již v sobotu a cestou do Koutů nás chytla taková průtrž mračen a liják, že bylo jasné, že z plánovaného výjezdu lanovkou a prohlídky elektrárny nic nebude. Někteří na nás v dešti jen zatroubili a zamávali a pokračovali směr domů, my ostatní jsme si dali kafe a dohodli se že prohlídku elektrárny necháme na příští ročník, a rozjeli se směrem ke svým domovům.

Musím říci, že za mě byl sraz vydařený a příjemný , až tu nědělní bouři, ale počasí i když bylo objednáno, tak mu neporučíme.

Doufám, že i ostatním se u nás líbilo a že se opět sejdeme na dalším ročníku.

Poděkování patří také mému synovi Míšovi za pomoc s organizací srazu a fotografie pro Vás pořídila naše dcera Natálie s přítelem Filipem.

Děkujeme všem za účast.

Drahoš a Kamila Dvořáčkovi (pořadatelé Jesenického srazu)

Více fotek ze setkání najdete na: Porsche 911 / rajče

autoprofi banner 468x60