Když nás pořadatel akce TipCars 1000 veteránů pozval na srpnové setkání historických vozidel do Kopřivnice, rádi jsme jeho pozvání přijali, neboť v roce 2010 na Tip Cars Tunning Show se nám na továrním polygonu Tatra moc líbilo.
Oni to ale ve skutečnosti jsou dvě akce na jednom místě se dvěma samostatnými šéfy. Hlavně je to tedy akce 1000 veteránů, což je klasické setkání a výstava historických automobilů (ty do roku 1975 měly vjezd do areálu zdarma). Druhou akcí, od roku 2011 nově nabalenou na 1000 veteránů je akce Jízdy
závodních automobilů a motocyklů na oválu zkušebního Polygonu Tatra. Proto již jednání s pořadateli, kdy mne jedni odkazovali na druhé a naopak, bylo trochu složitější. Nakonec jsem se díky několika mailům a telefonátům přeci jenom domluvil a oba pořadatelé přislíbili co měli ve své kompetenci. Jeden přislíbil společný "Porsche Classic Plac" a druhý se dušoval, že nebude problém v pauze mezi závody formulí nás pustit na propagační jízdu vozů Porsche po ovále polygonu.
V sobotu ráno se sjelo do Kopřívnice čtvrt stovky Porschů ze všech koutů naší republiky. Nejen, že jsem já vážil cestu z Liberce a moji kolegové z Hradce Králové, ale další účastníci přijeli z Brna, Zlína nebo Ostravy. Ti nejvzdálenější pak podnikli výlet do Kopřivnice dokonce až z Českého
Krumlova a Plzně. Porsche Classic Plac byl řádně připraven, jen nám nakonec na konečných 26 vozů Porsche zase tak úplně nestačil. Ale nakonec se téměř všechny Porsche na jedno místo vešly. Horší to již bylo s polygonem. Pořadatel závodů, ač nám původně svezení přislíbil, se najednou začal všemožně vymlouvat a vykrucovat. Bylo zřejmé, že chce buď pořádně podmazat nebo změnil nečekaně názor. Podmazávat jsem nikoho nechtěl a tak jsme se nakonec na ovál nedostali.
Přesto jsme strávili příjemný den mezi stovkami krásných veteránů, který byl zakončen nezbytnou prohlídkou továrního muzea Tatra. Z Kopřivnice domů jsme si odváželi nejen hezké pocity z příjemně prožitého dne s příteli ale i názor, že tento region pro některý další klubový sraz Porsche určitě vynecháme.
Ještě štěstí, že velmi zajímavý motoristický polygon se staví nedaleko Hradce Králové a již na jaře roku 2012 se na něm zaručeně setkáme.
Další obrázky z Kopřivnice najdete na Dalíkových stránkách www.944.cz