Pozdrav z Francie od Ivana

Krátký pozdrav všem českým fandům automobilů Porsche, zasílá z Framcouzské riviéry náš původem český příznivec a člen našeho klubu, Ivan Benčík.

porsche 918 ivanIvan žil dlouhá léta v USA a před časem se vrátil do Evropy. Nesměřoval sice do rodných Karlových Varů, ale zakotvil ve francouzské Nice. Již při svém pobytu v Americe se začal intenzivně věnovat automobilům Porsche a v této své činnosti pokračuje úspěšně dodnes. Ještě ze svého působení v Kalifornii nám poslal pár obrázků velmi zajímavého vozu Porsche 908 / 02, který měl na dílně. V roce 1969 s tímto vozem, se startovním číslem 264 startovala posádka Gérard Larrousse (F) a Rudi Lins (A) v legendárním závodě Targa Florio, kde skončili na 21. místě. Již jen posadit se do takového vzácného vozu je pro Porsche fandu velký zážitek, který můžeme Ivanovi jen tiše závidět.

1969 targa41969  Larr-Lins

Dva autentické obrázka ze závodu v roce 1969 potvrzují původní zbarvení vozu, které mu vydrželo dodnes. Podobný vůz ( s číslem 48) vlastnil i Steve McQueen, který s ním jel v roce 1970 závod v Sebringu a následně i Le Mans, jako inspiraci pro svůjstejnojmenný film.

porsche918Potěšitelné je, že pokud se vše podaří, tak Ivan přijede 16. června 2012 na náš sraz do Českého Krumlova, kde nabídne účastníkům jak možnost dodávání náhradních dílů na Porsche přímo z USA, tak i další zajímavé alternativy spolupráce.

Určitě nám neopomene povyprávět také některé ze svých zážitků s vozy Porsche v USA.

Máme se rozhodně na co těšit.